Ezért jó az almaecet fogyasztása!

Az egészség megőrzése egy nagyon fontos dolog, főleg a mai vírussal terhelt időszakban. Gyakran nem..

Tovább olvasom

Ezért jó az almaecet fogyasztása!

Az egészség megőrzése egy nagyon fontos dolog, főleg a mai vírussal terhelt időszakban. Gyakran nem is gondolnánk, mennyire egyszerű megoldásokkal, filléres alapanyagokkal is sokat tudnánk segíteni a szervezetünknek azzal, hogy megőrizze az ellenálló képességét. Itt van máris az almaecet, ami tele van hasznos összetevőkkel, vitaminokkal, ásványi komponensekkel, antioxidánsokkal és egyéb olyan komponensekkel, amikről mindent még a tudomány sem tárt fel. Az ugyanakkor biztos, hogy ennek a rendszeres fogyasztásával az immunrendszerünket kicsit felrázhatjuk, amire főként a kora tavaszi időszakban komoly szükség lehet. Az almaecet rendszeres fogyasztását bátran a mindennapi életünk részévé tehetjük. Nem kell semmilyen furmányos receptben gondolkodnunk.

Elég csak 1-2 kiskanál ecetet tenni egy pohár vízbe és már guríthatjuk le. Akik kifejezetten kedvelik a savanyú ízt, még alkalomadtán natúrban is meghúzhatják az üveget, mindenféle hígítás nélkül. Azért túlzásba sem essünk az almaecet fogyasztása terén. Saláták készítésénél, főzésnél is legyen mindig kéznél egy kis üveg almaecet. A beszerzése nagyon egyszerű feladat, hiszen a legtöbb kis- és nagykereskedésben megvásárolható, de érdemes odafigyelni arra, hogy milyen módon készítik. Saját magunk szintén előállíthatjuk, hiszen csak némi almára és pár hétre lesz szükség, amíg a fontos reakciók lejátszódnak és a cukorból alkohol, abból pedig ecet képződik, mindez hasznos baktériumok segítéségével. Az almaecet a diétában szintén sok segítséget tud nyújtani, hiszen mobilizálja az anyagcserét és segíti a szénhidrátok, zsírok égetését.