Ha nevet akarunk választani, akkor itt a helyünk

Igazán nagy öröm, amikor egy új élet születik a világba. Ezen jeles alkalom főként az..

Tovább olvasom

Ha nevet akarunk választani, akkor itt a helyünk

Igazán nagy öröm, amikor egy új élet születik a világba. Ezen jeles alkalom főként az adott személynek és családtagjainak bír nagy beccsel. A szülők gyakran küzdenek meg azzal a problémával, hogy nem tudják eldönteni pontosan milyen néven szólítsák meg az utódukat. Amennyiben szeretnénk kicsit részletesebben elmerülni ebben a témában a nevnaplap.hu remek lehetőséget kínál az informálódásra. Nem véletlen az a mondás, hogy a név kötelez. Ez nem egyszerűen csak a család-, hanem a keresztnévre is igaz.

Általában nagyon régre visszanyúló eredete van a legtöbb megnevezésnek, amiket érdemes eredeti jelentésükben is megismerni, mielőtt valakire ráilletnénk azt. A nevnaplap.hu révén egy valóságos időutazásban lesz részünk. Felfedhetjük mindazt, ami a nevek mögött található, valamint megismerhetjük a jelenleg ezzel rendelkező híres és történelmi személyiségeket, továbbá a statisztikai grafikonok révén tisztába kerülünk a valós adatokkal, hogy mennyire gyakori megszólításról van szó. Ezen információk birtokában pedig lehetőségünk adódik megfelelő döntést hozni.

A nevnaplap.hu egy olyan adatbázis, amit érdemes rendszeresen böngésznünk, főleg akkor, ha nem tudjuk fejből ismerőseink, családtagjaink névnapjának az időpontját. Lászlóka, Laci, Lacika, Lacus, Lackó, Laca, Lászlócska mind a László megnevezés becézése. Ez az igen gyakori név nagyon régre vezethető vissza és kis hazánkban talán a Szent László király volt az, aki meghonosította és nagymértékbe elterjesztette. Sokan még ma is az ő tisztelete előtt hódolva használják. A nevnaplap.hu segít feltárnunk a részleteket és döntésre jutnunk, ha nem tudnánk választani a temérdek név között.