Javítják az ital elkészítésének folyamatát a kávéfőző tartozékok

Nélkülük szinte lehetetlen lenne tökéletes kávét készíteni és felszolgálni. Természetesen most a legkülönfélébb kávéfőző tartozékok..

Tovább olvasom

Javítják az ital elkészítésének folyamatát a kávéfőző tartozékok

Nélkülük szinte lehetetlen lenne tökéletes kávét készíteni és felszolgálni. Természetesen most a legkülönfélébb kávéfőző tartozékok járnak az eszünkben. Ezek közé tartoznak mindenekelőtt a barista kiegészítők, amik lehetővé teszik a finom kávéitalok elkészítését.

A barista olyan személy, akinek a szakmája a kávé kiválasztása, elkészítése és felszolgálása. Érdekes módon, olaszul a kifejezés olyan csapost jelent, aki különféle italokat készít és szolgál fel, nem csupán kávét, amit sok más országban, így Magyarországon is ezzel azonosítanak.

Egy jó barista nemcsak a finom ízre, hanem a tálalás módjára is ügyel, tehát a latte art igazi mestere. Olyan szíveket és sok más igazán fantáziadús, élvezetes rajzot tud varázsolni a kis fekete felületére, amit egyetlen művész sem szégyellne.

Valójában egy barista, aki mestere a szakmájának, nyugodtan nevezhető művésznek. A professzionális barista kellékek, vagyis a kávéfőző tartozékok nélkülözhetetlenek a kávé elkészítéséhez, művészi díszítéséhez és az ital felszolgálásához.