Sissi sorozat a csodás királynéról

Ki ne ismerné Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné élettörténetét, hiszen a bő 65 évvel..

Tovább olvasom

Sissi sorozat a csodás királynéról

Ki ne ismerné Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné élettörténetét, hiszen a bő 65 évvel ezelőtt készült klasszikus filmtrilógia, Romy Schneider főszereplésével, rengeteg tévénézőt a képernyő elé láncolt. Azóta már készült másik Sissi sorozat, ami új megközelítéssel meséli el a szép királyné történetét. Alkotói meg akarják ismertetni Sissi sokrétű személyiségét az új generációval, illetve bemutatni, hogyan tudott a ketrecéből kitörni. Az új Sissi sorozat, amit Ausztriában, Lettországban, Litvániában és Magyarországon forgattak, a magyar királyné fiatal éveire összpontosít.

Bemutatja, hogyan kötött szerelmi házasságot Ferenc Józseffel annak ellenére, hogy a császár nejéül nővérét, Ilonát szánták. Aztán bemutatja, hogy miként próbált beilleszkedni a merev osztrák udvarba és miért került folyamatosan összetűzésbe anyósával, Zsófia főhercegnővel. A Sissi sorozat bemutatja, hogy a királyné nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a forrongó ellentétek elsimításával 1867-ben megszülethessen a kiegyezés és ezzel az Osztrák-Magyar Monarchia.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességek sokaságát olvashatjuk a különféle internetes portálokon, amelyek kiváló szórakozást ígérnek. Például a koszorúslányok azonos színű ruhájának szokásáról is olvashatunk a colore.hu portálon. Hogyan alakult ki ez a tradíció? Napjainkban a menyasszonyok úgy választanak ruhát a koszorúslányoknak, hogy azok harmonizáljanak a menyasszonyi ruhával, mert így kifinomultabb összkép alakul ki. Azonban ennek a hagyománynak semmi köze nincs a divathoz.

Kezdetekkor, a házassági rituálé szerint ugyanis az emberek úgy tartották, hogy minden örömhír magában hordozza a gonosz szellemek felbukkanását, olvasható a colore.hu oldalon. Azért, hogy az ifjú pár biztonságban legyen a démonoktól, azonos ruhába öltöztették az ünnepségen megjelent hajadonokat. Az elmélet szerint, az így kreált menyasszonysereg hosszú időre összezavarhatja a rendbontókat, ezalatt a pár zavartalanul fogadhat örök hűséget egymásnak. A colore.hu portálon azt is megtudhatjuk, hogy mi a koszorúslányruha trend 2022-ben.